Hal jelöléses telepítés.

Tisztelt Horgásztársak!

Összeállítottuk a jelölt halakkal kapcsolatos tudnivalókat.
Ez egy ideiglenes szabályozás (utasítás), a végleges a 2020 évi Horgászrendben kerül véglegesítésre. (Akár menet közben is változhat) Az utasítás szövegét az esőbeállók asztalaira is kihelyezzük, szíveskedjenek a napi területi jeggyel horgászokat figyelmeztetni, hogy Ők is olvassák el és tartsák be annak előírásait.
A jelölt halak adatait Markovics András részére küldjék meg (markovicsa4@gmail.com Tel: +36 30/687-2356), vagy a leírtak szerint járjanak el.
A statisztikát Ő fogja vezetni, időnként statisztikát és értékelést fogunk feltenni.
Utasítás szövege:
Az Egyesület vezetősége, az erőműi tóba telepített, illetve kifogott és visszaengedett halak egy részét megjelöli, azokat egyedi sorszámmal látja el.
A jelölés célja, kettős:
· a telepített, kifogott és visszaengedett halak mozgásának követése,
· a telepített, kifogott és visszaengedett halak növekedésének ellenőrzése.
Egyedi jelöléssel, nemes halak lesznek megjelölve, halfajtól, súly és mérettől függetlenül.
Telepítéskor öt kilogramm alatti és feletti nemes halak, horgászat során kifogott nemes halak öt kilogramm feletti egyedi súly esetén lesznek jelölve.
(Ettől eltérően is rendelkezhet az Egyesület vezetősége)
A jelölést az egyesület vezetősége által megbízott személyek végezhetik. A jelölt nemes halakról statisztika készül, melyről a tagság időnként tájékoztatást kap. A „jelölő fonal” egy sorszámot tartalmaz, a halak háti uszonyának hártyájába kerül elhelyezésre.

Teendő jelölt hal kifogása esetén:
· 5,00 kilogramm alatti nemes hal esetén, a hal elvihető (bár szeretnénk, ha ezek visszakerülnének a tóba)!
· 5,00 kilogramm feletti nemes hal nem vihető el, vissza kell helyezni a tóba!
· Egyesület vezetősége különleges, jelölt halfajokra, 5,00 kilogramm alatti egyedi súly esetén is elrendelheti, hogy azok nem vihetők el, vissza kell engedni a tóba, de mind három esetben az alábbi tájékoztató adatokat közölni kell a kijelölt személlyel:
· megfogás dátuma (év, hónap, nap),
· „jelölő fonalon” lévő sorszám,· megfogás helye (pl.: magas part, 6. sz. esőbeálló, 117 stég, befolyó, vendégház)
· mért adatok (súly és hossz pl.: 3,75 kg/43 cm, orrcsúcstól, farok tőig)
· elvitte (5,00 kg, harcsa 20 kg alatt), vagy visszaengedte
· név (nem szükséges megadni)
Adatok megadása történhet:
· egyesületi tag esetén:
– választható: email üzenet, telefon, gyűjtőláda,
– kötelező, ha a jelölt halat elviszi: fogási napló (megfelelő sorban a dátum előtt, baloldalon a jelölt sorszám beírásával)
· napi területi jegyes horgász esetén:
– választható: email üzenet, telefon, gyűjtőláda,
– kötelező, ha a jelölt halat elviszi: napi területi engedélyre felírva, (adott sor végén)
Amennyiben 5 kg alatti jelölt hal elvitelre kerül, kérjük a halból a „jelölő fonalat” eltávolítani és azt a kijelölt személy részére eljuttatni, vagy a gyűjtőládákba bedobni. Ebben az esetben is a c) pontban leírt adatokra szükségesek a pontos statisztika miatt. Elpusztult hal esetén, ha a jelölő fonal kivehető, azt kérjük eljuttatni, vagy egy fotót megküldeni. A legtöbb jelölőfonalat és pontos adatokat (fotóval alátámasztva) beküldő horgász az éves közgyűlésen tárgyi jutalomba részesül. Kérjük, szíveskedjenek egymás között terjeszteni!
Még több információ a facebook oldalon. https://www.facebook.com/groups/joszerencset/

Kérem szíveskedjenek segíteni munkánkat, higgyék el nem kevés munka van benne! Sok információhoz juthatunk! Jelenleg 37 db nemes hal lett megjelölve (ebből 1 db amur).
11.17-én a Farkas 1-es lehalászásakor szintén jelölni fogunk. Kicsit változtatunk, próbáljuk a legjobb megoldást megtalálni, ami tartós is lesz. Az egyik oldalára ragasztott címke kerül, a másik oldalára vízálló lakkfilc felirat.

A jelölésről egy pár kép: