Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Farkastavi etetés.

Kedves Horgásztársak!
Ma ismét etetés volt a Farkas 2-3 tavakban.
A Farkas 2-es tóba korábban 150 db anyaponty került telepítésre azzal a szándékkal, hogy leívnak és saját nevelésű pontyokat tudunk majd 2-3 év múlva telepíteni az Erőmű-tóba.
Az elképzelés valóra vált, ma ezek a kis pontyok a próbahorgászat eredménye szerint kb. átlag 20 cm-ek. Kapcsolatok révén 3 tonna (nem elírás) pontytáphoz jutottunk, ehhez búzadarát és kenyeret gyúrtunk és nagy gombócokat dobáltunk a halágyba.
A 3-as tóba 40 mm átmérőjű kukorica pelletet etettünk, ezt már néhány hete etetjük. Etetés végén már láttuk a pontyok mozgását. Október végéig fogunk etetni, addig a kis pontyok több cm-t fejlődnek.
A következő etetés október 3-án lesz. Szükségünk van 6-8 segítő kézre, az etetőanyag összeállításához, gombócok gyúrásához. Kb. egy óra munka. Találkozás Hajnal Kálmán garázsa előtt 10:00 órakor. Ezt követően etetés.
Egy kis kép és videó anyag az etetésről:

https://www.facebook.com/markovics.andras.1/videos/2194598504154222/

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége