Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Horgászkártya kiváltása 2019

Tisztelt horgászok!


Tájékoztatást tennénk közzé, mert sok a félreértés a mende-monda, pletyka…
A régi horgász igazolvány megszűnik, helyette a horgászkártya lép életbe 2019-től. Ez egy bankkártya méretű, QR-kóddal ellátott plasztik kártya lesz.

Az adatokat felhő alapú rendszereken fogják tárolni, ezzel pontos nyilvántartást vezetve a horgászok számáról, tagsági adatairól. A horgászkártya első lépésben a személyi, majd az egyesületi nyilvántartást támogatja, s segítségével az évi több millió horgászjegy vásárlás, a tagi jogviszony létesítés és fenntartás is fokozatosan egyszerűsítésre kerül.

A horgászkártya ára 1732 ft + áfa, azaz 2200 forint. Az érvényessége a horgászkártya kiváltásától számított 5. naptári év január 31. napjáig tart majd. Az elő regisztráció során kiváltott horgászokmány érvényessége pedig a horgászkártya kiváltását követő 6. naptári év január 31-e.

A horgászkártya kiváltása 2019-től kötelező lesz az egyesületi tagságra kötelezett horgászoknak, tehát a horgászengedély kiváltásának feltétele lesz, hogy rendelkezzünk ezzel a plasztik kártyával. A Magyar Horgászkártya 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt, így az állami- és a területi horgászjegyek kiadását is. A regisztráció maga nagyjából 15 percet vesz igénybe. A fogási napló marad a régiben, azt egyelőre nem váltja ki a horgászkártya, nem került bevezetésre digitális fogási napló.

Aki eddig nem regisztrált, vagy még nem kapta meg a plasztik kártyáját, az is intézheti az idei 2019-es év területi engedélyét!
Amennyiben már regisztrált (de még nem kapta meg postán az új igazolványt), a regisztrálási száma ugyan az, mint ami a horgászkártya száma lesz, tehát ha befizette a csekket és ezt bemutatja, minden további nélkül kiválthatja a 2019-es engedélyét az irodában!

Azok akik eddig nem regisztráltak, szintén nincsenek elkésve, befáradnak az irodába és 15 perc alatt elvégezhető az ügyintézés. Befizeti a kapott csekket és kaphat területi engedélyt így is.

Ami nagyon fontos: Ha nincs horgászkártya még, akkor a regisztrációs lapot és a befizetett csekket magánál kell tartania horgászat közben, mert ellenőreink kérni fogják, ennek megléte az egyik feltétele a szabályos horgászatnak!

A horgászkártya kiváltásához szükséges a személyi és lakcím adatokon túl az adókártya. Nagy felháborodást okozott az adókártya szükségessége, többen összeesküvéseket gyártva a NAV ármánykodását sejtették a háttérben. Az adókártyára azért lesz szükség horgászkártya kiváltásához, mert ez az egyetlen olyan okmány, melynek száma születésünktől fogva állandó, az egy okmány cserével nem változik. Az adókártyát kizárólag az azonosításhoz használják.
A regisztrációhoz szükség lesz fizikailag is az adókártyához, azaz gyermekek esetében is ki kell váltani. A külföldi, adókártyával nem rendelkező horgászok esetében, ha horgászkártyát szeretnének váltani, személyazonosító okmányuk száma váltja ki az adószámot.
Amennyiben névváltozás következik be a horgászkártya érvényességi ideje alatt, a MOHOSZ díjtalanul elkészíti az új névre szóló horgászkártyát.

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége