Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Horgász híradó március.

Felhívnánk újból a tagok figyelmét, hogy a Tatabányai „Jószerencsét” Környezet- Természetvédő Horgászegyesület április 14-én (vasárnap) 7.45 órai kezdettel KÖZGYŰLÉST tart a Puskin kultúrházban.
(Tatabánya, Kossuth L. út 4.)
Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes, ugyanezen napirendi pontokkal egy órával később tartjuk meg. Napirendi pontokat már az előző tájékoztatóban közzé tettük.

A rengeteg fogási napló feldolgozása miatt kicsit csúszik a pontos tájékoztatási statisztika. A 2018-as költség elszámolás és a 2019-es tervezett költség kalkuláció is összesítés alatt van még, így egy kis türelmet kérünk a tagoktól, hamarosan feltesszük és közzétesszük itt az oldalon. Ez a közgyűlés előtt mindenképpen megtörténik, de aki esetleg nem használ internetet és itt nem látja, az az irodában is megtekintheti majd, vagy a közgyűlés napján minden résztvevő kap egy példányt, amit ott át tanulmányozhat.

Várhatóan a hó végén 50-70 mázsa ponty telepítés várható a Cenibe, lehalászási mennyiségtől függően.
A tok halról még nincs pontos információ, telepítés egyeztetés folyik.
Ha megegyezés születik és tudjuk a szállítási időpontot, közzé fogjuk tenni!

Már évek óta tradíció Egyesületünknél, hogy az április tisztasági hónap. Ez alkalom, hogy rendet tegyünk stégünkön, kis kertünkben, a vízparton és annak környezetében. Mivel április 6-án megrendezésre kerül egyesületünknél az év első horgászversenye (Húsvét kupa), kezdjük már március végén a tisztasági hónapot. Nagyobb élmény tiszta, szemét mentes környezetben horgászni.
Március 30-án egy szemétgyűjtési napot szervezünk, melyre meghívjuk egyesületünk tagjait. Találkozási pont: horgász iroda parkoló 9:00 óra. 
Kérjük mindenki hozzon magával gumikesztyűt.
A tisztasági hónap ezzel nem fejeződik be, most kezdődik, mindenki saját környezetében folytassa és ne csak áprilisban, egész évben.
Kérjük, aki segíteni szándékozik a szemétgyűjtési kezdeményezést, hozzászólásban jelezze.
Tegyük széppé, vonzóbbá, szemét mentessé környezetünket és a tó partot. 
Előre is köszönjük támogatásukat, segítségüket!
Cél: mindenki vigye el saját “szemetét”!

Ne feledjük, a február 1-től érvényes horgászrend előírja, hogy minden horgász kötelesek szemetes zsákot maguknál tartani, a szemetet elszállítani. Ennek hiánya, ellenőrzéskor a horgászat azonnali befejezését jelenti.

A kifolyó oldali szabad part tereprendezése és új esőbeállók létesítése is elkezdődött!
Minden fedett beállóban lesz áram vételi lehetőség! Szeretne az egyesület megvilágítást is, amit a horgász kapcsolhat sötétedéskor. Est-hajnal kapcsolósra tervezik, így ha úgy felejtené sem fog nappal feleslegesen fogyasztani. Ez csak egy helyzet lámpa (ledes), a horgászatot nem zavarja, de nem vak sötétben kell tapogatóznia a horgásznak.
A várható bicikli út nyomvonalat előkészítvén a kacskaringós erdei utat is kiegyenesítették, a kis híd is átépítésre kerül majd várhatóan.

Az egyesületi raktár is felújításra kerül. Erről már volt tájékoztatás a facebook oldalon, most feltesszük hogy hogy haladnak a munkálatok.
A régi elbontásra került és egy új építmény lesz helyette, aminek az alját teljesen kibetonozzák, így a patkányok és az egerek nem férnek hozzá majd később az ott tárolt takarmányhoz, (amit a halneveléshez szerez be az egyesület), ha az oldalfalakat is belemezelik.

Raktár építés folytatása képekben (2019.03.23.)

Márciustól lehet bérelni etetőhajót is az egyesületnél!
Ezt a hajót majd a nyári horgásztáborokban a gyermekek oktatására is felhasználja az egyesület.

Idei évben ismét többen döntöttek úgy, hogy felújítják, vagy újra építik a stégüket!
Ezt a vezetőségnél be kell előtte jelenteni, az új építést a szomszédokkal is egyeztetni kell!

Főleg abban az esetben, ha nagyobb építést terveznek, vagy bővítést oldalra, vagy előre!

A vezetőség köszöni a sok segítséget azoknak, akik részt vesznek a munkálatokban!

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége