Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Ellenőrzési tájékoztató.

Tisztelt Horgásztársak!

Az egyesület ellenőrei éjszakai ellenőrzést tartottak az Erőműi tavon.
Gyalogosan a magas parton, majd csónakkal a stéges horgászokat ellenőrizték.
Nagyon sok hiányosság mellett két írásbeli figyelmeztetés került kiosztásra, mindkettő esetben a napi területi jegyre beírt hal nem volt beírva a fogási naplóba.
A két adatnak meg kell egyezni. Ennek az a jelentősége, hogy a horgászat befejeztével a kitöltött napi területi engedélyt be kell dobni a kihelyezett gyűjtő ládákba, így ha az ellenőrök, rendőrség megállítja a horgászt, a fogási naplóval igazolja a szállított halak eredetét.

Ezeken túl egy éves területi jegy ismét bevonásra került, mert a beírt ponty súlya nem egyezett meg a mért súllyal, valamint a hal súlya 6,6 kg volt és azt szándékozott megtartani.

Több esetben nem volt bekarikázva a horgászat megkezdésének időpontja, egy esetben nem tudtuk felkölteni a horgászt, pedig be volt dobva.

Gyűrűs szákot nem hoz magával, mert nem akar halat megtartani. Akkor is ott kell lenni a gyűrűs száknak, mert a horgászrend előírja hogy ezzel rendelkeznie kell!

Kérem a Tisztelt Horgászokat, hogy szíveskedjenek elolvasni az egyesület horgászrendjét, elevenítsék fel a szabályokat.

Az ellenőrzött parti horgászok kivétel nélkül, mind rendelkezett szemetes zsákkal, ez nagyon örvendetes, már csak használni kell! Csak jelentéktelen mennyiségű szemetet szedtek össze ellenőreink.

Ezen felül szeretnénk Önöket folyamatosan tájékoztatni az Egyesületünknél történt fogási és egyéb horgászattal összefüggő statisztikai adatokról.
Az adatokat folyamatosan frissítjük.
Egyes táblázatok, több évre visszamenőleg összehasonlító adatokat közölnek a tárgy évi adatokkal szemben, melyek most és 2020. február 28-ig leadásra kerülő fogási naplók feldolgozásáig csak a leadott napi területi jegyek adatait tartalmazzák.

Ez a szalag diagram és az alatta lévő kördiagram, 2019. január 31-ig csak az Egyesületi tagok horgászattal töltött napok számát mutatja, 2019 viszont csak a napi területi jegyesek horgászattal töltött napjait. (Később ez együtt fog megjelenni)

Az alábbi diagram 2011-2019-ig mutatja az elvitt halak halfajonkénti összetételét kg-ban: (Látható, hogy 2018-ban az elvitt ponty súlya jóval meghaladta az előző éveket, az amur pedig 2017-ben.)

Sokkal több statisztikai adat van, de sajnos a web nem tudja kezelni és megjeleníteni a táblázatokat, csak nagyon apró méretben képként, úgy pedig olvashatatlan lenne…
Köszönet Markovics Andrásnak a sok munkáért és diagrammért!

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége