Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

2020.06.27.-e szombat Pünkösdi Páros Éjszakai Horgászverseny

Nyílt, páros, felnőtt, 15-órás, éjszakai, nemeshalas horgászverseny.
– Európa első kandelláberes,napenergiás világítással ellátott versenypálya tesztelése.
-A párok egyik vagy akár mindkét tagja is lehet hölgy horgász.
-A versenyen kizárólag fenekezős horgász készség használható! STUPEK kivételével.
-A csapattagok egymás mellett, egy horgászhelyen,mindenféle megkötés nélkül egymást segítve pecázhatnak, mindegy, hogy melyik bottal ki dob, ki fárasztja a halakat, ki etet, ki merít.
-Etetés: bármilyen módszer:etető rakéta, parittya, csúzli, óriás csúzli.Etető hajó használata nem megengedett.
-A versenypálya HÁROM szektorra lesz felosztva, a szektorelsőkből mérlegelési súly /kg/ szerint lesz a verseny első három helyezettje kiválasztva.Tehát egy gyengébb horgászhelyet húzó páros nem feltétlenül az egész mezőnnyel kell, hogy versenyezzen, hanem elsősorban a szektorbeliekkel s így ha nehéz pecával is de bizonyíthatják rátermettségüket, horgász-
tudásukat. Minden páros versenyesélye nagymértékben NŐ.
-Mérlegelés : háromlábú, állványos pontos mérések, fizetett Mérlegelőkkel. 5 kg feletti halakat le kell méretni s vissza kell helyezni őket a vízbe. Keszeget, kárászt mérlegelés nélkül vissza kell helyezni a vízbe. Tokhal, koi ponty, compó, fekete amur fogása esetén azonnal mérést kell kérni, mérlegelés után azonnal vissza kell őket helyezni a vízbe.
-Találkozás 16-órakor,17-óráig nevezés,17-órakor a verseny megnyitása, versenyhelyek kisorsolása, majd azok elfoglalása. Etetés 17.45-től s végül a verseny elkezdése 18.00-kor.
-A horgászverseny végét vasárnap reggel, 9.00-kor egy hosszú dudaszó fogja jelezni.
-Szabályok: páronként két bot egy-egy horoggal. Csali bármi lehet :élő, szemes, pop-up-ok,
wafterek, boylik stb. Kérjük szépen, hogy páronként hozzanak magukkal egy vastag halmatracot vagy halbölcsőt.Tokhal, Koi ponty, Compó, Fekete amur fogás esetén ezek a halak súlya Duplán számít! Szomszéd szektorba átdobás szigorúan Tilos! Mivel valószínü,
hogy teltházas verseny lesz, kérjük a horgásztársakat legyenek nagyobb tolarenciával szomszédaikkal szemben. Egyesületünknek nem cél a nyereségességre való törekvés de ha már valaki bevásárolt sok csalit, horgászcuccot s készült a versenyre, nyilván nem fogjuk haza küldeni. Ezeket a dolgokat a helyszínen a megnyitón megbeszéljük!
-Díjazás: I. helyezés 60.000 ft/pár + Vándorkupa + Oklevél
II. helyezés 50.000 ft/pár + Kupa + Oklevél
III. helyezés 40.000 ft/pár + Kupa + Oklevél
IV. helyezés 20.000 ft/pár + Kupa + Oklevél
-A IV. helyezés a KÉT legnagyobb hal össz súlya fogja jelenteni!
-A Vándorkupát az első helyezettek Egy évre elvihetik, de kérjük,hogy a következő évben hozzák vissza a versenyre. Két Pünkösd Kupa /nem szükséges az egymás utáni első hely/ megnyerése után végleg a Méltó Tulajdonosához fog kerülni a VÁNDORKUPA .
Sorsolás: számhúzással a helyszínen döntjük el a helyek kisorsolásának sorrendjét, majd a kihúzott sorszám alapján sorsoljuk ki a versenyhelyeket.
Nevezési díj: 7.000ft/fő, 14.000ft/pár.
-A versny közben meleg étel, sör,üdítő lesz felkínálva.
Mindenkinek izgalmakkal teli nagyon jó horgászatot kívánunk.
Tatabánya 2020.03.04.

A Tatabányai Jószerencsét KTHE Vezetősége

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége