Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

FELHÍVÁS

A HORGÁSZÁLLÁSOK KIADÁSÁVAL, MÁS SZEMÉLYNEK VALÓ ÁTENGEDÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Stégtulajdonos Horgásztársak !

Az utóbbi időben történt ellenőrzések alkalmával több esetben előfordult, hogy nem a stégtulajdonos használta az ellenőrzött stéget, akinek fogalma sem volt a stéghasználat előírásairól. Az Egyesület Vezetőségének pedig arról nem volt tudomása, hogy az ellenőrzött stéget kiadták, illetve átengedték más személyek használatára.

Az ellenőrzések tapasztalatai alapján a Vezetőség úgy határozott – figyelembe véve a tulajdonos VÉRt-tel kötött megállapodást – hogy a stégtulajdonosoknak, akik kiadják, vagy átengedik más személynek a stég használatát, be kell jelenteniük az Egyesület felé és alá kell írni a „horgászstég bérbeadási feltételeit” tartalmazó megállapodást.

2022. augusztus 1-től, ha az ellenőrzés alkalmával az ellenőrök azt tapasztalják, hogy nem a stégtulajdonos horgászik  a stégen, és nincs bérbeadási szerződése, akkor a büntetés 3 hónap időtartamra a horgászattól és a tótól való eltiltás!

Az Egyesület Horgászrendje tartalmazza a horgászstégek használatának szabályait. Ismételten felhívjuk a stégtulajdonosok figyelmét, hogy a stégen történtekért fegyelmi felelősséggel tartoznak akkor is, ha nem tartózkodnak a stégen a szabálytalanság elkövetésének időpontjában.

Ezért van szükség, hogy aláírják és ezzel igazolják, hogy a stéget kiadták, illetve átengedték más személynek horgászatra, használatra.

A stég bérbeadási megállapodást minden pénteken 13 – 17 óra között a nyitvatartási időben is alá lehet írni a horgászirodában, vagy pedig Hajnal Kálmán elnök úrnál, Prekob Géza vezetőségi tagnál a 165/A stégen.

A horgászstégek kiadásáról és más személynek való átengedéséről készült kimutatást az ellenőrzést végző személynek kiadjuk, ezáltal elkerülhetők az ellenőrzés alkalmával történt félreértések. Ezzel az intézkedéssel a stégtulajdonosoknak is segíteni szeretnénk a szabályok betartását, a fegyelmi büntetések elkerülését illetően.

Tisztelt Stégtulajdonosok! A Bánhidai hűtőtó – HORGÁSZTÓ, nem bulizásra alkalmas hely. A stég tulajdonos a két szomszédjával megbeszélve egy évben egy-két alkalommal tarthat névnapi, születésnapi „bulit”, de az, hogy minden hétvégén buli van, nem elfogadható a horgászállás tulajdonosok számára sem.

Kérjük a stég tulajdonosokat gondoljanak arra, hogy az erőműi tó elsősorban a HORGÁSZOKÉ, a „nyugalom szigete” kellene, hogy legyen.

Tatabánya, 2022. július 01.

                                                                           VEZETŐSÉG   

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége