Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Horgásztáborok

Frissítve 2021.05.14.
GYERMEKTÁBOROK MINDEN ÉVBEN!

https://tatabanyaeromuihorgaszto.hu/2021-horgasztaborok/
2021-es gyermek táborozás.

Gyermek horgásztáborok minden évben nagy sikernek örvendenek!

A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.

A Tatabányai Jószerencsét Környezet-Természetvédő Horgászegyesület Vezetősége

Előző évekről információk, emlékek:

2020. Gyermek táborozás

A Horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
Egyesületünk 2020. évben, június 22-től július 24-ig, öt hetes gyermek és ifjúsági horgásztábort szervez, heti turnusváltásokban. Egy gyermek AKÁR mind az öt turnusra is jelentkezhet.
Korhatár: 6. évtől- 16 éves korig.
A NÉBIH álltal bevizsgált és engedélyezett tábor.
A ” Jószerencsét” KTHE évek óta az igen népszerű táborozásra alapozva immár nagyobb tapasztalattal felvértezve idén is megrendezi a GYERMEK és IFJÚSÁGI tábort, “HORGÁSZÁLOM TÁBOR” elnevezéssel.
A tábor helyszíne változatlan, a Bánhidai Erőmű horgásztavának CENI Vendégháza és a közvetlen víz melletti partszakasza. 2019-ben három hetes turnusokban 110 fős létszámmal nyaralhattak a horgászsport IFJÚ szerelmesei, míg 2020-ban immár öt hetes turnusokban, olyan körülmények között, amit még a felnőtt horgásztársak is megirigyelnének.
Horgászegyesületünk igen nagy erőfeszítéseket tesz a tábor helyszínének felújításában ujjá építésében:
– Zárt, szigetelt 17 m-es, biztonságos, szigetelt faházsor,
– Új vízellátási rendszer kialakítása,
– Kibővített, teljesen új, fedett, rossz idő estén bezárható étkező és egyben oktatási helyszín /45 fő részére/,
– Világítás fejlesztés /kandelláberes, napenergiás világítótestek/,
– Tóvíz használata megszüntetve, 25 m-es új, bevizsgált vizű fúrt kút!!!
– A vízpart mentén, teljes hosszban kóranyagból rootpadok elhelyezése,
– Bottárolók kiépítése a veszélytelen, rendezett horgászáshoz,
– Nagymértékű tereprendezés /sármentesítés/
A kitűnő és eredményes horgászatot a 2020-as” ÁLOM” haltelepítés biztosítja /601q hal!!!
A következőket biztosítjuk:
1. Napi háromszori Főétkezés mellett tízórai és uzsonna. Ebéd a Tröszti étteremből, kb 1700 adag étel!!!
2. Angol WC, mindennapi zuhanyozás, fürdés biztosítása.
3. Bottartókat az egyesület biztosítja / nem kell hozni hegyes bottartókat a gyerekeknek a balesetek elkerülése végett/.
Továbbá Biztosítunk:
– Húsz db 3 m-es felszerelt féder horgászbotot.
– Öt db 4.2 m-es távdobó féderbotot az óriás csúzlis horgászathoz.
– Hat db bojlis horgászbotot a bojlis horgászat és csalizás megtanulásához.
– Hat db ragadozós hogászbotot a ragadozó halas horgászat rejtelmeibe való betekintésre.
– Három db pergető horgászbotot csalival felszerelve.
Csak ha valaki nagyon ragaszkodik s nem félti a saját felszerelését. akkor hozza magával!!!
Csalival, etetőanyaggal az egyesületünk látja el a gyerekeket, csalizás, módszerek megtanulása.
Hal és halismeretek megtanulása csoportos oktatással, INGYENES, csoportos vizsgázási lehetőséggel.
Egyesületünk múltjának bemutatása Pál Béla alelnök Úr előadásában.
Kirándulás heti egy alkalommal, több csoportban, 20 fős bőrüléses lovasfogattal.
Egyesületünk Büszkesége, A FARKAS halnevelő tavak meglátogatása, az ott nevelt halak felnevelésének bemutatása, próba horgászat!
A tábor BENTLAKÁSOS rendszerű/nem kötelezően/, folyamatos öt felnőtt felügyelete mellett.
Kishajós horgászat megtanulása az egyesület saját kishajójával, a kishajók működtetését, irányítását a gyerekek megtanulják, majd saját maguk huzatják be a szereléseket is.

Kérjük a szülőket, hogy a tóban fürdéshez küldjenek vizi cipőt a gyermekkel, a sérülések (kagyló, köves part) elkerülése érdekében!

A táborozás végén hetente JUTALMAK kiosztása különböző érdemek szerint : magaviselet, legnagyobb hal, legjobb horgász, legnagyobbat fejlődő horgász, stb.
A táborozás díja: 30000 ft/ hét.
A befizetések a horgászirodában, kizárólag Botné, Arankánál történhet, számlaadás ellenében. A turnusok megbeszélése, jelentkezés, további megbeszélések szintén itt, vagy a következő telefonszámokon: 06 20 9 281 440, vagy: 06 20 317 1891, vagy: 06 20 339 0044, vagy: 06 20 338 0034-es telefonszámon, valamint email-en: tbjohorg@gmail.com
Nincs olyan horgász akinek ne lennének gyerekei, unokái, unokáknak barátai, használják ki szerintünk ezt a kitűnő lehetőséget. Kérjük horgásztársainkat, iskolák pedagógusait, népszerűsítsék és támogassák a horgásztáborunkat, ezzel is elősegítve a fiataloknak a horgászsport megismerését, megszerettetését!!!

Tisztelettel : Hajnal Kálmán elnök
Tatabánya 2020 február 24.-e hétfő.

Köszönjük az egyesület tagjának, Oláh Lászlónak, ennek az összefoglaló videónak ez elkészítését!

Facebook egyesületi oldalon rengeteg kép megtalálható a táborozásokról.
https://www.facebook.com/groups/joszerencset/photos/?filter=albums
Ízelítőnek néhány kép:

2019-es év és az eddigi táborozások összesítése:

Ismét egy sikeres horgásztábort bonyolított le az egyesület vezetősége. Már hónapokkal előtte megkezdődött a szervezés. Előre jelzés szerint az egyre nagyobb igények miatt az előző évet is meghaladó létszámigény miatt már nem két, hanem három hetet terveztünk a zökkenő mentes lebonyolításra.
Számításaink bejöttek, közel kétszerese volt az előző évhez képest az igény. A jelentkezők egy része, nem egy hetet, hanem kettőt, de néhányan három hetet töltöttek a horgásztáborban.

Jól látható az alábbi táblázatban az évek során a jelentős létszám emelkedés:

Gyermek táborok létszáma éventeÉv Turnus Létszám
2016 2 28
2017 2 37
2018 2 68
2019 3 110
2020 5 200

[2020 évi adat, várható – becsült – igény]

A tábor ideje alatt már sokan jelezték, hogy a következő évben is tábor lakók szeretnének lenni. Az igény már nem csak Tatabánya és környékéről, hanem a környező megyékből is várható.
A gyermekek a tábor ideje alatt, teljes ellátásban részesültek, napi ötszöri étkeztetés, állandó és folyamatos felnőtt felügyelet (éjszaka négy felnőtt, nappal ez még kiegészült plusz két fővel), reggel hat órától – este tíz óráig horgászati lehetőség, horgászati alapismeretek elsajátítása, horogkötés, halak fárasztása, kíméletes kezelése, halak ismerete, felkészülés a horgászvizsgára, majd annak megszerzése, mid ez heti 23 000 Ft/fő. A gyermektáborok zárása évente másként fejeződött be, tavaly minden horgásztábor lakó horgászversenyen vehetett részt, majd horgászbotok, orsók lettek szétosztva. Az ez évi táborzáráskor, sok apró és értékes horgászfelszerelés került az asztalra, melyek pillanatok alatt gazdára találtak. Plusz minden táborlakó év végéig felhasználható öt alkalomra szóló horgászati lehetőséget kapott – egy db nemes hal elvitelére jogosított – függetlenül attól hogy rendelkezett vagy sem állami horgászigazolvánnyal.

Ebből is érzékelhető, hogy a gyermekek figyelme és ideje folyamatosan le volt kötve, oly mértékben, hogy az esős napokra – horgásztársunktól – kölcsön kapott filmvetítésre alkalmas projektor beüzemelésére a három hét alatt nem volt igény.
A horgásztábor előkészítését minden évben nehezítette a sátrak felállítása, folyamatos karbantartása, esők, viharok esetén a befolyt víz, nedvesség eltávolítása, azok szárazon tartása, takarításuk, időigényes sátorbontás.
Előző években három és négy személyes sátrak lettek felállítva, ez évben egy óriás sátorponyva, amely sajnos több esetben beázott. Mivel a belső tér csak egy helyen volt elválasztva, a gyermekek éjszakai pihenése nem volt biztosítható. (Mindig volt aki nem akart aludni, zavarta a többiek alvását.)

2020 évi nyári horgásztábor előre kalkulált közel 200 fős létszám igénye, az egyre kiszámíthatatlanabb időjárási viszonyok miatt, olyan döntés született, hogy végleges megoldást kell keresni a gyermekek elhelyezésére. Ezért, nem sátorban gondolkodunk, hanem egy 5×25 méteres faházban, mely cölöpökre építve, az esővíz elfolyása biztosított. A belő rész 5×5-ös helységekre lesz osztva, így egy-egy helységben max. nyolc gyermek kerül elhelyezésre. Az oldal burkolat USB lappal fedve, majd erre és a tetőre lemezburkolat kerül. Az oldalak szigetelve lesznek. Az elejére elhúzható és cipzáros ponyva segíti a közlekedést.
Jövőre is mint ez évben a gyermektábor időpontját a helyi (Forrás) rádióban és a Szuperinfó újságban meghirdetjük. (Ez évben – táborkezdés előtt – egy héten, négy nap, napi három alkalommal ment le a hirdetés .
Célunk, hogy az egyesületünk felnőtt utánpótlását saját nevelésű gyermek horgászokból oldjuk meg.

Jószerencsét KTHE létszáma évente


Felnőtt IFI Gyerek Összesen
2011 385 10 15 410
2012 479 5 33 517
2013 491 9 11 511
2014 477 5 33 515
2015 488 15 48 551
2016 423 14 80 517
2017 437 12 70 519
2018 462 8 84 554
2019 498 13 87 598

[2019 évi adatok még augusztus végi adatok]

További cél: segíteni szeretnénk az egyesületünk horgászainak és az érdeklődő szülőknek, a nyári szünidőben a gyermekeik elhelyezését, azoknak tartalmas, szórakoztató időtöltést biztosítva. Inkább horgászattal, mint csavargással, bandázással, folyamatos számítógépezéssel, „drogozással” töltse gyermekük a nyári szünidő egy részét.
A horgászat megkedveltetésén túl, megismerik a tó természet és állatvilágát, tudatosodni fog bennük, hogy nem a természet kihasználói, hanem annak részesei vagyunk.
A táborban szerzett tapasztalat és a tanultak segítik gyermekeink beilleszkedését a felnőtt horgásztársadalomba.

Tervezünk egy olcsóbb laptop beszerzést, mely a táborlakók rendelkezésére állna, a szülőkkel való kommunikáció tartására (üzenet váltás, Skype használata).

Ez évben nem, de előző évben ellenőrzést kaptunk a NEBIH-től, mindent rendben találtak.

Éveken keresztül azon fáradozott az egyesület vezetősége, hogy a tagdíj bevételek több mint 90%-át hal telepítésre fordísa, a napi területi engedélyek bevételéből pedig a működés feltételeinek biztosítása mellett fejlesztéseket hajtson végre.

Ez évben számos fejlesztést megvalósítottunk. Teljesség igénye nélkül, néhány fontosabb fejlesztés:

 • szabad parti rész közvilágítása (napelemes, mozgásérzékelős LED világítás),
 • kilenc darab új esőbeállót helyeztünk ki,
 • Farkas tavaink úthálózatát felújítottuk, illetve ez még napjainkban is folytatódik,
 • horgászversenyeket rendeztünk (nyolc alkalommal),
 • hozzáfogtunk egy raktár-terméktároló megépítéséhez (jelenleg a belső betonozás folyik),
 • középső gát villamosítása elkezdődött (10 db vízforgató berendezés működtetését fogja biztosítani a nyári nagy melegben),
 • néhány eszközbeszerzése is folyamatban van (6 db vízforgató, 2 db teleszkópos ágvágó, 1 db fűkasza, 1db nagyteljesítményű magas gazvágó),
 • ez évtől a tó körül biztosított az internet hozzáférés.

Mind ezen fejlesztéseket saját erőből valósítottuk meg, minden féle támogatás nélkül. Két éve, tagjaink által adományából egy fűnyíró traktort, tavaly évi adományából pedig a középső gát villamosítását kezdtük el.
A gyermek tábor faház építése, már meghaladja erőnket, illetve nem tudnánk jövő évben tábor nyitásra elkészíteni, ezért első ízben, pályázattal szeretnénk a pénzügyi fedezet egy részét biztosítani.
Önkéntes segítő horgász tagjaink a szükséges munkát elvégzik, a faház összeállítását költség nélkül vállalják. Közel 20-25 főre számíthatunk a munka során. Néhányan munkagépekkel is segíteni fogják.
Végül szeretné megköszönni a vezetőség azon önkéntes segítők munkáját (közel 45 fő), akik egy-két hét szabadságuk és személyes részvételük felajánlásával segítették a tábor lebonyolítását.

Végül szeretné megköszönni a vezetőség azon önkéntes segítők munkáját (közel 45 fő), akik egy-két hét szabadságuk és személyes részvételük felajánlásával segítették a tábor lebonyolítását.
Bízva abban, hogy a szükséges pénzügyi támogatást megkapjuk a NEA pályázat sikeres értékelését követően, a tervezett faház gyorsan elkészül és az éveken keresztül gyermekeink táborozását fogja szolgálni.

Köszönjük Markovics Andrásnak az elkészített beszámolót!

2019-es bejegyzés és a táborozások szervezése:

2019-ben már három gyermektábort szeretne az egyesület, egymást követő hetekben, hétfőtől-péntekig tartva.
Lehet ott alvós és természetesen estére haza térős változatot kérni, ha valaki csak napközbeni felügyeletet vesz igénybe.
Az ellátás ugyan az, de ekkor az éjszakai programokból kimarad a gyermek.
Az első tábor 2019. június 24-28 között kerül lebonyolításra.
Következő csoport 2019. július 01-05 között vehet részt a táborozáson.
A harmadik hét pedig 2019. július 08-12-ig fog tartani.
Ha a létszám engedi, akkor akár mindhárom táborozásra is jöhet ugyan az a gyermek.
Az árak egy picikét emelkedtek, mint ahogy a tervezett szolgáltatás és változatosság is.
Idén 23 000 ft-ba szabta meg a vezetőség a költséget.
Ez egy támogatott kedvezményes ár így is, hiszen nagyon sok felszerelést használhatnak, semmit sem kell hozzanak és természetesen teljes ellátást kapnak, felügyelőkkel.
Idén tervben van a kishajós etetés, szerelék behúzatás megtanulása, etetőhajó kezelésének biztonságos használata is.
Lesz a sikeres éjszakai horgászat is, szokásos tábortűz és sütögetés, nappal pedig az oktatások, aminek a végén minden résztvevő vizsgát is tehet majd az elsajátított tudásból.
Ez egy hivatalos horgász vizsga is egyben, ami szintén benne van a költségekben.

Kérjük olvassák el a 2018-as beszámolót és híranyagot is lentebb….

2018-as szervezés és a táborozás leírása, ismertetője:

2018-ban már a felújított vendégházban voltak a résztvevő gyerekek.

Kisebb és nagyobb sátrak vannak pluszban felállítva, rossz idő esetén pedig a kőházban vannak elszállásolva a gyermekek. Folyamatosan több felügyelő figyel rájuk és természetesen tanítják Őket a horgászat csinnyára-binnyára.
Minden horgász kelléket, a halakkal való bánásmódot, a halfajokat, a szabályok betartását is megismernek a táborozás alatt.
Nagy sikere van a támogatók által biztosított felszereléseknek, tápoknak és csali anyagoknak is, mindenki megtalálja a számára tetsző horgászati módot, legyen az fenéken való horgászat vagy felszíni úszós készség.
Tehát a gyermekeknek semmit sem kell hozni, minden biztosított.
A kőházban van WC és zuhanyzó, rossz idő esetén nagy TV, amin oktató filmeket, bemutató anyagokat lehet vetíteni és az elméleti oktatás részét megtartani, amit majd a gyakorlatban hasznosítanak a parton.
Kirándulásokat is szervezünk a pl. Farkas tavakhoz, amit lovaskocsival is lehet élvezni, ha nem akarnak sétálni.
A segítők minden évben, minden csoportnak, finomabbnál finomabb desszerteket készítenek (a palacsinta minden évben nagy siker, de egyben nagy megterhelés is a segítő kezeknek), a meleg főétkezést menüből válogatva lehet előre lerendelni és frissen szállítják ki.
Hangulatos tábortűz mellett is készítenek finom vacsorát a gyermekek, szintén felügyelet mellett!
A nagyobbaknak van éjszakai horgászat is, amit szintén nagyon élveznek a résztvevők.

 1. TURNUS: 2018. JÚLIUS 02-TŐL 06-IG (HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG)
 2. TURNUS: 2018. JÚLIUS 09 – TŐL 13-IG (HÉTFŐTŐL – PÉNTEKIG)

  A TÁBOR DÍJA 20.000 Ft/turnus  (napi négyszeri étkezés) 
  Volt akinek annyira tetszett a táborozás, hogy mindkét turnusban részt vett.  Ezekről a táborokról egy kis képanyag bemutató:

Néhány táborozási életkép, a teljesség igénye nélkül:

Ha kedvet kapott a bemutató alapján és szeretne a gyermekének egy jó hetet a tóparton 2020-ban, akkor bátran érdeklődjön az alábbi telefonszámokon:
Hajnal Kálmán 06/20-928-1440 ; 06/20-338-0034

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége