Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Horgászvízről

Tatabánya Bánhidai Erőműi tó ( Ceni – Centrál tó )
Megye: Komárom-Esztergom megye
Kezelő: Jószerencsét HE, Tatabánya
Víz mérete: 40 ha
Víz típusa: víztározó
Átlagmélység: 0.8-2,5 m

https://www.facebook.com/photo?fbid=680407762593638&set=a.444938089473941

A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években. A mesterségesen kotort medencét felduzzasztották, s abba terelőgátakat telepítettek, melyek az erőmű hűtésére szolgáló víz terelését oldotta meg. A tó 76 éves múltra tekint vissza, ez idő alatt leeresztve, lehalászva nem volt! ŐS VÍZ!!! 2004 végéig meleg vizes tóként működött. A Bánhidai II Erőmű leállása óta hideg vízü tározó.

A tó közepén gátrendszerrel.
Fenékviszonyok: köves és iszapos tófenék váltakozva.
A CENI északi és déli partján 252 stég található, melyeken felépítményként horgászházak találhatóak. Kitűnő, többnyire etetett horgászhelyek. A fogási eredmények
a Ráckevei holtág fogási eredményeivel vetekszik, napjainkban megelőzi.

Halállománya: Ponty, Amur, Csuka, Süllő, Harcsa, Balin, Fekete sügér, Csíkos sügér, Tokhal, Fekete amur, Koi ponty, Keszeg, Kárász, Compó, Busa.
Ponty 34 kg-ig
Koi Ponty 23 kg-ig
Harcsa 80 kg-ig
Amur 20 kg-ig
T0khal 14 kg-ig
Csuka 14 kg-ig
Süllő 12 kg-ig
Dévér 3 kg-ig
Kárász 4 kg-ig

A fenék egyenletes, 0.8-2,5 méter között váltakozik akadóktól mentesen. A tó vize a terelő gát felé haladva enyhén mélyül. Hínár nincs a tóban. Napijegyes és a vendég horgászok számára az alábbi részek nyújtanak horgászati lehetőséget: az erőmű melletti kb. 350 méteres szabad partszakasz, villannyal ellátott parti kiülőkkel.
-az ÁLTALÉR Környei befolyó torkolata / kitűnő pergető hely!/ -valamint az Bokodi erőműi horgásztó kifolyásától az Által-érnek a Bánhidai Eműi tó befolyásáig terjedő szakasza, a Környei tó kivételével. Az Által ér horgászható szakaszának meder kotrása 2012. tavaszán ért véget. Várható mélysége 0,8 – 1méter, szélessége 5-6 méter. -továbbá horgászhatunk a háborítatlan, kíméleti területen lévő horgászház területéről, melyről bővebb információ a „KIADÓ HORGÁSZHÁZ” menü pont alatt található meg. A 350 méteres erőmű felőli szabad partszakasz a Fürdő utca ( lőtér ) felől közelíthető meg. A kifolyó környékén a víz mélysége a 3 métert is eléri. A kb 50 méteres Által ér befolyásánál lévő szabad partszakasz Tatabánya felől Környe felé a Bánhidai II Erőmű portája előtt elhaladva a főutat átszelő vasúti sorompó előtt balra a tó felé lekanyarodva közelíthető meg. A torkolati rész náddal tarkított. A víz mélysége 0,6 – 1,6 m között váltakozik. A torkolati rész kotrása 2012. tavaszán fejeződött be. Az állandó vízbefolyás hatására a part alámosásokkal tarkított. Tavasztól őszig a tóba érkező friss, oxigén dús víz miatt minden halfaj kedvenc tartózkodási helye.

Által ér egyesületi kezelésben lévő szakasza kiváló szórakozási lehetőséget nyújt az úszós horgászat kedvelőinek. A csalihalfogástól egészen a több kilós amurok, pontyok, csukák, harcsák megfogásáig. FIGYELEM: az Által érre vonatkozó szabályok megegyeznek az Erőműi tó szabályzatával.
Kitűnő és eredményes horgászatot kívánunk
A Tatabányai Jószerencsét KTHE Vezetősége 2023 január 1.


Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége