Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Kiadó horgászház

A horgászhely lefoglalása telefonon történő előzetes időpont egyeztetés alapján történik az alábbi elérhetőségeken:
Hajnal Kálmán: 06/20-338-0034 vagy 06/20-928-1440

A szabad helyeket az alábbi naptárban tekintheti meg.
Érdemes a távozási időpontokat is figyelni, mert ha délelőtt elhagyják a házat, már délutántól elfoglalhatja a következő foglaló és így éjjel már horgászhat is!

Kiemelt horgászati lehetőség a Tatabányai Jószerencsét HE. Erőműi horgásztaván: A Tatabányai Bánhidai Erőmű horgásztaván kiadó a az erőműi kifolyó mellett lévő pihenő és horgászház.Ideális horgászhely minden horgászni, pihenni vágyó sporttársnak, családoknak, néhány fős horgász társaságoknak. A tó 80 éves múltra tekint vissza,  azóta leeresztve nem volt. Számos kapitális harcsa, ponty, és amur lakhelye. A horgászhely  maximum 5 horgász ( 10 bot ) részére biztosít kényelmes horgászati lehetőséget.Megközelítés a tatabányai Bánhidai II erőmű főportáján keresztül, előzetes időpont egyeztetés alapján. Az erőműi tó kíméleti területének partján elhelyezkedő egyetlen horgászhely, melyről a hűtő tavon lévő T gáttal övezett régi „szóró hűtők” előtti terület meghorgászható, mely a horgásztó egyetlen mesterséges akadókkal tarkított része. A part menti háborítatlan sekély 60 cm-es  vizek mellett,  itt találhat a tó legmélyebb része is. A vízmélység gátrendszer előtt a 3,5 méter. A szóróhűtők előtt focipálya nagyságú 80-120cm-es  homokpad található melyet régen a cirkuláló hűtővíz alakított ki. Szélein törésekkel tarkított.  Az erőmű 2004-es leállása óta nem üzemelő víznyomó   cső előtt ennél mélyebb 4,8  m-es gödör is találhatóak a tómederben. A vízbe lévő szóró hűtők és a mederben lévő mély gödrök, törések, homokpadok és az itt lévő kagylótelepek a halaknak kiemelkedő táplálkozási és búvóhelyet biztosítanak. A horgászhelytől a szóró hűtő kb.: 120-150 métere helyezkedik el , addig a vízterület akadó mentes. A horgászhely adottságai: -50 m2-es füvesített sík horgászhely melyen sátor is felállítható. A horgászhelyen 12 férőhelyes sörpadokkal asztalokkal berendezett eső – nap és szélfogóval védett beülő található. Bográcsozási grillezési lehetőség. A területhez tartozik egy 40 m2-es közvetlenül a vízparton lévő tégla horgászház, melyben megtalálható egy pihenő helység ágyakkal felszerelve 6 fő részére. Konyha, hűtőszekrénnyel, tűzhellyel, mosogatóval, WC-vel, zuhanyzóval. A helységben ivóvíz vételezési lehetőség nincs!A ház ősszel és kora tavasszal is használható elektromos áram, villanyfűtés van.A horgászat a tóban elhelyezett  világító bójától a szóró hűtők felé engedélyezett, a parti horgászok irányába a horgászat tilos!A horgászhely mellett lévő Bánhidai Erőmű területére a horgászhely megközelítésén kívül  belépni, ott tartózkodni Szigorúan TILOS! Csónak használata nem engedélyezett a területen! Távirányítású etetőhajó használata etetőanyag bejuttatására, illetve külön díj megfizetése ellenében a tavon egyedülálló módon szerelés behúzására is használható!A etikátlan magatartás,  egyesület horgászrendjének megszegése, parti horgászok nyugalmának megzavarása,  illetve a fenti szabályok be nem tartása, a területről történő végleges kizárást vonja maga után!

A horgászház bérleti díja 20.000 Ft/nap az egyesület saját tagjainak, 17.000,- Ft/nap vendéghorgászoknak.

 

 

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége