Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

Haljelölés lesz telepítéskor.

Tisztelt Horgásztársak!

2019.11.09-én (szombat) a CENI-be folytatódik a tervezett telepítés. Három nyaras 110 mázsa ponty és 40 mázsa amur fog érkezni. Az első szállítás 11 óra körül várható. A tó mind két végén fogunk telepíteni, a szabad parti részen (ahol a horgászversenyeket szoktuk bonyolítani) fogjuk kezdeni. Kérjük, aki tud jönni segíteni, vagy ellenőrizni a telepítés folyamatát, szíveskedjen megjelenni. A telepített halak közül, néhányat meg fogunk jelölni. A jelölésre felkészültünk, ezzel kapcsolatban újabb információkat fogok holnap felrakni. Most csak annyit, hogy az öt kilogramm alatti jelölt halak elvihetők (bár azt szeretnénk, ha ezeket a halakat visszaengednék), csak annyit kérünk, hogy aki ilyen (jelölt halat) kifog és elviszi, az szíveskedjen az alábbi email címen értesíteni: markovicsa4@gmail.com, vagy a +36 30/687-2356 telefonon!
Az alábbi adatokra lesz szükségem:

  • kifogás dátuma,
  • kifogás helye,
  • a jelölőre írt sorszám,
  • méretek

(kg – ha lehet két tizedes pontossággal pl. 4,36 kg),
(cm – farokúszó tövétől az orr csúcsig)
– elvitte, vagy visszaengedte,
– horgász neve (nem kötelező)
Aki tud fényképet küldeni, azt is megköszönöm.
Kettős cél miatt fogunk halakat jelölni:

  1. szeretnénk követni halaink növekedését,
  2. szeretnénk követni a halak mozgását (végre látható lesz, hogy az egyik végén telepített halat hol fogják ki)

Csatolok két fotót, hogyan néznek ki az úgy nevezett jelölő fonalak. Nem tudom melyik lesz tartósabb, a ragasztott matrica, vagy a tollal írt szám. Erről is kérek tájékoztatást. Amelyiken matrica lesz, annak a másik oldalán tollal írt sorszám is lesz. Még ötletelünk, hogy aki a legtöbb visszajelzést küldi, közgyűlésünkön valamilyen ajándékban részesül. Mindannyiunk érdeke, hogy az egyesület rendelkezzen a jelölés kettős céljának eredményével, ezért kérjük, hogy a jelölt hal esetén, minden képen tájékoztasson.
Én mindenről statisztikát fogok vezetni, és időnként közkincsé teszem.

Üdvözlettel: Markovics András

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége