Gyermektáborok minden évben!
A horgászegyesületünk működésének egyik legfőbb célja a horgászsport népszerűsítése, a fiatalok szabadidejének ésszerű, biztonságos programokkal való kitöltése. Erre egy kitűnő lehetőség a nyári horgásztáborozás.
bővebben
A horgászvízről
A tavat Komárom Esztergom Megye legnagyobb vízfolyásának, a Vértes hegység lábánál eredő 47,5 Km hosszú Által ér tatabányára érkező szakaszának a felduzzasztásával hozták létre a múlt század első harmadában az 1930-as években.
bővebben
Previous
Next

2020-as évre tervezett horgászversenyek

Kedves leendő versenyzők. Kérjük olvassák el figyelmesen a versenykiírásokat, mert idén sok-sok változás lesz mind a körülményekben mind a lebonyolítási szabályokban!
– A versenyeken fizetett, idegen, pártatlan emberek végzik el a mérlegelést állványos mérőeszközzel.
– Közkérésre a versenyek kezdési és befejezési időpontjait meváltoztattuk /pl.: hamarabb kezdjük el a versenyeket, mert a reggeli órák jobbak általában a halfogás szempontjából, kevesebb lesz a nevezési, felkészülési idő is/.
– Az éjszakai versenyek európa legelső /horgászegyesületek között/ KIVILÁGÍTOTT versenypályályán lesznek megtartva.
– A versenypálya három szektorra lesz bontva, a három szektor első helyezettjeiből kerül ki
/közöttük a mérlegelésnél hitelesített sújérték “kg” számít/, a verseny első három helyezettje. Tehát az esélye minden versenyzőnek megnő. Szeretnénk ha egy jó, és izgalmas horgászrendezvényről mennének majd haza a versenyzők.
– A versenyeken csak a nemeshalakat/ az amurt is/ mérlegeljük,/ a keszeget, kárászt nem//.
– A legnagyobb hal esetében nem egy, hanem a két legnagyobb halat számítjuk.
– Lesznek érdekes szabályok is amelyek talán még érdekesebbé, izgalmasabbá tennék a versenyt : pl.: tokhal ,koi ponty, fekete amur mérlegelésnél duplán számít! Mérés után azonnal vissza kell helyezni a halakat a vízbe.
– Az 5kg feletti halakhoz azonnal mérlegelést kell kérni, s fényképezés után rögtön vissza kell helyezni őket a vízbe.
– Kérjük szépen, hogy halmatracot akinek van, hozzon magával. A szoszéd horgászét is lehet használni, ha Ő megengedi. Természetesen az egyesület is minden versenyre biztosít egy halbölcsőt.
– A vesenykiírásokban azért csak fenekezős készség, és nagyhalas horgászat szerepel, mert a Ceni keszeg, és kárász állománya igen nagy s így akár 30-40 kg-ot is lehet fogni belőlük óránként. Egy hat órás versenyen 100-120 kg-os fogás is elérhető! Ezzel a zömében fenekezős, nagyhalas horgászoknak lehetetlen lépést tartani, s az első ilyen verseny után már nem jönnek többször a versenyekre. Arról nem is beszélve, hogy a keszegféléket igen megviseli a tömeges gyűrüs szákban tartás.
– Igaz a versenydíjak emelkedtek, viszont megyei vagy országos szinten még mindíg nagyon jók. Mi megpróbáljuk az igen jó körülményeket és a kitűnő hangulatot biztosítani a versnyzők számára. Természetesen a versenyek díjazása is nagymértékben emelkedett!!! Vándorkupák is lesznek s két megnyert “azonos” verseny után végleg ! otthonra a vitrinbe kerülhetnek a jogos Tulajdonosához.
A versenyekre befutó nevezések több szálon is érkezhetnek, de egy kézben összpontosulnak!
A horgászok névsora a jelentkezési idő sorrendjében a Honlapon és a Fézbukon is követhetőek lesznek. Időközben nem változtathatóak meg!!! Aversenykiírásokat követően bármelyik horgászversenyre lehet jelentkezni, AKÁR mindegyikre is!!! A nevezési díjakat lehet előre is fizetni, de lehet a verseny elött is!
Mindenkinek sok sikert és nagy élményeket kívánunk!!!
2020 Február 27.-e
Tiszt. A Tatabányai Jószerencsét KTHE vezetősége

Elérhetőségeink

Tatabányai “Jó-szerencsét” Természet-Környezetvédő Horgász Egyesület

A tó megközelíthetősége